Om mig

Emma Barigård
Jag tar emot hästar för träning, tävling, och för vidare utbildning.
Islandshästar har jag ridit i 30år.

Klassisk dressyr, gångartsridning, sits och inverkan, träning inför tävling osv.
Jag brinner för grundträning och hållbar häst, där jag går in på djupet, och förklarar hur du ska träna din häst efter hästen och dina förutsättningar.
Jag är mjuk, lugn i min undervisning då det är viktigt att kommunikation och samspel mellan häst och ryttare fungerar. Jobbar även med målsättning och uppföljning tillsammans med mina elever som kommer kontinuerligt.

Jag är diplomerad ridlärare 1 samt en rad olika kurser inom SIF såsom, ridledare, tappskoutbildning, domarsekreterare och avelskurser.
Utbildad inom pilates för häst, bomarbete samt rehabträning och hästens biomekanik.

Jag är en aktiv tävlingsryttare och tävlat både mitt avelsto Stjarna i A-klass i femgång (elit) och även min fd hingst, Smári i A-klass femgång.
Jag & Vidalin från Artinge har tävlat på Elitnivå, och flera SM tilsammans.
Nu utbildar jag min egna uppfödning Idunn till att bli en stark, fin och hållbar ridhäst.

Här nedan ser ni några av de hästar jag ridit och tränat genom åren.

Kommentarer från elever

Att ha Emma som lärare är ju minst sagt KANON. Emma är mjuk, tålmodig och bestämd och det bådar så gott. Jag gillar verkligen hennes sätt att hantera och rida hästar på, vissa är liksom födda till det.
Emma är fantastisk med hästar
-Cathis

Emma är min tränare och är så sjukt duktig när det kommer till hästar och att lära ut. Jag är så glad att jag har fått träffa henne, i ridningen har hon lärt mig massor, kan inte rabbla upp allt här, men jag kan säga att hon är det bästa jag ridit för! Lätt att prata med och pratar så man förstår! Tack Emma!
-Marie

Emma & Smári på hingstfestivalen 2012