Pavo Hästfoder

Köp erat Pavo hästfoder hos oss.
Högklassigt foder med stöd av forskning, ett foder som sätter hästens hälsa i centrum.
Ett foder som är lätt att anpassa tilll olika individer samt deras olika behov.
Fritid, Sportfoder, Uppfödning och olika tillskott.
Vi skickar inga produkter utan de hämtas och betalas hos oss på plats.
Kan vid vissa tillfällen leverera till Hedemora samt Strängnäs vid intresse.
Om något av produkterna ej finns hemma kan vi lätt och snabbt beställa hem, kontakta oss innan om ni är intresserad av ett specefikt foder/tillskott.

Fritid

Cerevit
Pavo Cerevit är en mycket välsmakande müsliblandning av tunna flarn och hela korn. Med Pavo Cerevit får din häst alla nödvändiga vitaminer och mineraler som den behöver för en god hälsa. Denna müslimix består till 100% av naturliga ingredienser och har sammanställts mycket noggrant. Den innehåller ingen havre och har en låg proteinhalt. Pavo Cerevit är alltså en perfekt basmüsli för varje häst och ponny.

Egenskaper

 • Balanserad müslimix
 • Lågt protein innehåll
 • Havrefri
 • Med korn och flarn av majs
 • Innehåller alla nödvändiga vitaminer

Användning
Komplett basmüsli till alla hästar och ponnyer

Pris: 296kr/ 15kg

Nature´s Best
Naturliga och hälsosamma ingredienser försäkrar, naturligtvis, en god hälsa. Med Pavo Nature's Best, får din häst eller ponny det bästa från naturen i form av en välsmakande och varierad müsliblandning.Denna balanserade och välsmakande müslimix innehåller en optimal koncentration av naturliga råvaror, vitaminer, spårämnen samt mineraler. Pavo Nature's Best är en fullgod daglig ersättning av annat kraftfoder och tillsammans med hö eller hösilage utgör det basen för en god hälsa. Denna müsliblandning har blivit noggrant sammansatt, så att det dagliga behovet tillgodoses, även vid en liten fodergiva. De smakliga morötterna, den värdefulla strukturen av alfalfa (luzern) och vete ger en hälsosam och säker matsmältning. Under dagen kommer din häst eller ponny att tugga mer aktivt och under längre tid, vilket hjälper och underlättar matsmältningen i mage och tarm och detta är mycket viktigt.
Egenskaper

 • Mycket lågt proteininnehåll
 • Havre fri
 • Låg sockerhalt(endast 2% )
 • Bra för fånghästar
 • Ett komplett müsli, som kan ges dagligen
 • Med tillsatta morotsbitar, smakligt och gott

Användning

 • För fritid och lättare sport
 • Idealt för hästar och ponnyer som har en tendens att lätt bli feta 
 • Mycket lämplig för hästar som lätt får fång
Pris: 335kr/ 15kg

18 Plus
Äldre hästar
Hästens kropp börjar förändras efter ungefär 18 års ålder. Matsmältningssystems effektivitet minskar och näringsämnen smälts och absorberas inte lika lätt. Till en början är det sällan som effekten av högre ålder märks och många hästar kan fortsätta att prestera effektivt under tiden de åldras men din hästs behov kommer förändras. Som exempel kommer kroppen behöva mer protein för att hålla muskulaturen i god form och den kommer få försämrad förmåga att bryta ner socker. När du ser de första tecknen på att din häst blivit gammal har föråldringsprocessen redan varit igång en längre tid. Det är därför det är viktigt att börja ge rätt foder till hästen så snart som möjligt.
Du kan inte förebygga att din häst åldras, men du kan påverka på vilket sätt din häst kommer åldras.
Pavo 18Plus ger dig möjligheten att ta hand om din hästs åldrande på bästa sätt genom att tillföra allt vad kroppen behöver utan att belasta matsmältningssystemet. Pavo 18Plus är ett damfritt müsli som hjälper din seniorhäst att behålla sin livskraft. En kombination av Pavo 18Plus och Pavo SpeediBeet utgör en perfekt fodermix för din hästs dagliga behov vid tandproblem
Pris: 357kr/ 15kg

Slobber Mash
raditionellt har Pavo Slobber Mash alltid används för snabb återhämtning efter ansträngande prestationer, men även för kolik-känsliga hästar. Det har även stigit i popularitet att ge Pavo Slobbber Mash som en delikat måltid för din häst, och den älskas verkligen av även den mest kräsna häst!.
Pavo Slobber Mash är ett komplett  helfoder och kan därför användas varje dag även som ettvanlig basfoder. Som mellanmål är Pavo Slobber Mash ett utmärkt foder bredvid den vanliga ransonen. 
Viktiga egenskaper

 • En varm och delikat måltid
 • Rik på rent linfrö, väldigt hälsosam
 • För en balanserad matsmältning
 • Lätt att förbereda 

Användning

 • Som en varm måltid (läcker och tillfredställande) - Varje dag är OK
 • För kolik-känsliga hästar - minst 3 gånger i veckan
 • För smala hästar (sjukdom eller utmattning) - dagligen
 • Återhämtning efter ansträngade prestationer - efter prestationen
 • Som ett komplett energifoder för äldre hästar med tandproblem -  dagligen
 • Idealisk under fällning - varannan dag under 3 veckor

Generellt råd: Som ett komplement till fodergivan i förbyggande syfte till Häst: 0,5kg/dag och till Ponny: 0,25kg/dag.

Pris: 357kr/ 15kg

Pavo InShape
Pavo Inshape är framtaget för att hjälpa hästar och ponnyer med övervikt att gå ned i vikt på ett hälsosamt och ansvarsfullt sätt.

När du hjälper din häst att gå ned i vikt är det - precis som för människor - viktigt att förebygga att musklerna bryts ned. Genom att din häst rör sig mer, får även musklerna jobba mera. Extra proteiner behövs då för att hjälpa musklerna att återhämta sig efter arbetet och för att förebygga att muskelmassan bryts ned och används som alternativ energikälla. Du kan jämföra det med hur vi människor gör en proteinshake om vi (plötsligt) börjar träna mera. Din häst klarar sig med Pavo InShape som tillskott till grovfodret.

Pavo InShape är en helt vitaminiserad müsli med naturliga antioxidanter som har tagits fram särskilt för att stötta hästar optimalt under viktminskning. Förutom protein av en unikt hög kvalitet (metionin) som stöttar fettförbränningen så innehåller Pavo InShape dessutom en extra stor mängd protein som hjälper musklerna att återhämta sig efter arbetet och som förebygger att musklerna bryts ned. Dessutom får din häst med Pavo InShape alla de vitaminer, mineraler och spårämnen som hästen behöver dagligen och det är fritt från spannmål. Det gör att socker-, stärkelse- och energimängden är mycket låg. I kampen mot kilona är det nämligen viktigt att hästen inte får in någon extra energi och den låga socker-och stärkelsehalten stöttar hästar med en rubbad sockermetabolism (som ofta förorsakats av övervikt).

Viktiga egenskaper
·         En del av Pavo InShape Program
·         Optimalt stöd under viktminskningen
·         Protein av hög kvalitet (metionin) som stöttar fettförbränningen
·         Extra hög proteinhalt för att främja musklernas återhämtning och förebygga muskelnedbrytning
·         Komplett med vitaminer, mineraler och spårämnen 
·         Fritt från spannmål
·         Mycket låg socker- och stärkelsehalt
·         Mycket låg energimängd
 
Användning
·         För hästar och ponnyer som aktivt bör gå ner i vikt
·         För hästar och ponnyer som följer Pavo InShape Program

Pris: 446kr/ 15kg

Podo Start
Till Föl och unghästar
En 5mm pellets som är inte bara rik på högkvalitativt protein(aminosyror), utan tillgodoser alla vitamin- samt mineralbehov som det växande fölet kräver. Det möjliggör en mjuk övergång från stoets mjölk till fast föda. Vi har lagt till Magnesium för att minska den (alltför)snabba bentillväxten när fölet växer som snabbast. Koppar, Zink och Mangan i lättsmält form förser benen med tillräckligt byggnadsmaterial under bentillväxten, vilket är ett viktigt steg för att förhindra OC och OCD(osteokondros) under de första 8 månaderna.

Viktiga egenskaper
Med Podo® Avelsmineraler för en optimal bentillväxt
Essentiella aminosyrer

Pris: 409kr/ 20kg

Finns fler produkter till fritidshästen. Läs mer om produkterna på Pavos hemsida
 

Sport

SportsFit
Magnesium är ett viktig byggmaterial för benvävnaden. När en häst får brist på Magnesium kommer han att börja ta Magnesium från benvävnad. Pavo SportsFit innehåller extra magnesium för att underhålla kvaliteten på leder och senor.
Den ideala energikällan för sporthästar är stärkelse för snabb energi och extra ”kraft”, kombinerat med olja som en ren energi som inte skapar slaggprodukter så som mjölksyra. Din häst strålar och ges styrka och uthållighet utan att bli för ”het”.
Denna Sport Müsli har utvecklats i gemensamt samarbete mellan forskare och ryttare. Detta har skapat ett komplett energifoder, vilket du kan ge din häst som en komplett daglig giva på upp till 4kg. Det är även ett utmärkt tillskott till ditt vanliga foder.

Viktiga egenskaper

 • Magnesium för vården av senor, muskler och leder
 • Vitamin E och Selen för att underhålla mjukheten och elasticiteten i musklerna
 • Olja för extra energi utan att din häst blir för het

Användning

 • För hästar som måste prestera på sin absoluta toppnivå
 • För alla hästar och ponny i sport
 • Ett komplett sportsmüsli 

Pris: 349kr/ 15kg

Pavo Ease&Excel
Detta är ett innovativt, strukturrikt sportfoder särskilt framtaget för en god syra-bas-balans i magen och är därmed mycket lämpligt för sporthästar som måste prestera. Ett komplett kraftfoder, med högt energivärde av lättsmälta fiber och vegetabilisk olja samt en mycket låg socker- och stärkelsehalt.  

The Protexin In Feed-Formula
Pavo Ease&Excel innehåller den unika Protexin In Feed-formeln: en unik blandning av natruliga magsyraneutraliserande ämnen, gummi arabicum, betaglukaner samt pro- och prebiotika för att stödja en hälsosam mag- och tarmfunktion.
Betaglukaner har en ”gelliknande” struktur bidrar till att fördröja passagen genom mag-tarmkanalen, så att alla viktiga ämnen kan tas upp ordentligt. Dessutom bildar betaglukaner även en skyddande beläggning för magväggen och stödjer på så sätt hästens immunsystem.
Naturliga syrahämmare, inklusive kalcium och magnesium, buffrar magsyran.
Gummi arabicum är en prebiotisk fiber som har en lindrande effekt vid inflammationer och stödjer magväggens hälsa. Prebiotika stimulerar bakterietillväxten i tjocktarmen och ser därmed till att din häst har en bra tarmflora. Probiotika är goda bakterier som ger en bra tarmflora, vilket är mycket viktigt för matsmältningen, defekationen och immunsystemet.
Foderrekommandation
För optimala resultat är det viktigt att du justerar din utfodring och förutom Pavo Ease&Excel erbjuder tillräckligt med grovfoder. En minimal grovfodergiva bör utgå från 1,5 % av kroppsvikten i torrfoder, fördelat över så många måltider som möjligt per dag.
Passar även fritidshästar med reducerad giva och tillskott av vitaminer och mineraler
 
Tips! Blanda Pavo Ease&Excel med Pavo DailyPlus för att sänka upptagningshastigheten och öka tuggintensiteten!

Egenskaper

 • Innovativt sportfoder som stödjer magfunktionen
 • Hög energi, strukturrikt sportfoder
 • Stödjer god magfunktion
 • För snabbare muskelåterhämtning efter träning
 • Passar även fritidshästar med reducerad giva


Pris: 448kr/ 15kg

Pavo Top Sport

Pavo TopSport: Den nya müslitoppingen för tävlingshästar med lågt spannmålsinnehåll

Varför TopSport?
Analyser genomförda av Pavo visar att kvaliteten på vårt grovfoder blir sämre och sämre. Pavo bestämde sig för att inleda ett samarbete med de bästa veterinärerna och toppryttarna för att utveckla en produkt med egenskaper att lösa problemet. Pavo TopSport är ett müsli för hästar som presterar på elitnivå och för hästar som inte har tillgång till fräscht bete eller har ett grovfoder av låg kvalitet. Pavo TopSport tillför hela 20% protein för maximal muskelutveckling och 18% olja för mer energi och uthållighet.
Ryttare som har testat Pavo TopSport säger: “Min häst ser fantastisk ut och har fått mycket bättre uthållighet och starkare muskler”
 

Användning
- För hästar som tränas på (semi)professionell nivå varje dag
- Från medelsvår nivå
- Hästar som hamnar på efterkälken vad gäller muskulatur
- Hästar som har saknar energi för uthållighetsgrenar
- För unghästar som behöver bygga muskler

Denna produkt är lämplig för hästar i hårt arbete och för hästar som inte har tillgång till bete eller som inte tillräckligt bra grovfoder. Müsli.


Pris: 499kr/ 15kg

Läs mer om Pavos sportfoder på deras hemsida

Tillskott

Pavo Vital
Får din häst eller ponny inget eller lite kraftfoder? Vid mindre än 1,5 kg kraftfoder per dag för en häst (600 kg) och mindre än 0,75 kg per dag för en ponny (300 kg) lurar en brist på vitaminer och mineraler. År av grovfoderforskning visar att hö inte innehåller tillräckligt av dessa näringsämnen för att hålla din häst frisk. Pavo Vital är den perfekta lösning på detta problem!
Vad gör Pavo Vital speciellt?
Den senaste generationen av spårämnen Intellibond®
Det unika med Pavo Vital är tillsatsen av den senaste generationen spårämnen Intellibond®. Denna specialmix ser nämligen till att den naturligt oaptitliga smaken från koppar och zink frigörs först i magen i stället för i munnen. Det betyder att din häst inte känner smaken av dem och viktiga spårämnen som är svåra att ge, alltid tas upp ordentligt. Tillsammans med tillsatsen av de naturliga råvarorna timotej och lusern, resulterar det i ett mycket gott foder!
Sammanställt enligt de senaste forskningsuppgifterna
Dessutom är alla vitaminer och mineraler i Pavo Vital vetenskapligt anpassade efter varandra. Du behöver inte längre kombinera flera olika burkar och förhindrar på så sätt risken för överdosering. Ett dagligt tillskott av Pavo Vital enligt riktlinjerna räcker för att stödja kroppens processer hos din häst/ponny
Pris: 502kr/ 8kg

Pavo Biotin Forte
Utsidan av hoven består av horn, samma material som våra naglar består av. En frisk tillväxt av horn kommer inifrån och kroppen behöver byggstenar till detta. Problem med sköra hovar, sprickor eller dålig hovkvalitet? Stärk din häst med Pavo BiotinForte!
Funktionen av Pavo BiotinForte
Pavo BiotinForte innehåller biotin (vitamin B8), koppar, zink och viktiga aminosyror som stödjer en optimal hovkvalitet. Forskning has visat att en balanserad kombination av dessa ämnen är mer effektivt än bara en hög dos av biotin. I Pavo BiotinForte är dessa ämnen perfekt balanserade, så du ger din häst ett optimalt stöd med bara en enda produkt. En till fördel är den positiva effekten på pälsens kvalitet, eftersom hår byggs upp av samma byggstenar som horn. Din hästs päls kommer att få en fantastisk glans. Vitamin B8 behövs för bildande och underhåll av strukturer och sammanbindande vävnader i kroppen som behöver sträckas ut och hålla för stora påfrestningar. Därför erbjuder Pavo BiotinForte även byggstenar för lederna och artärerna. Pavo BiotinForte innehåller inte vete, så detta tillskott är även lämpligt för hästar känsliga för gluten.
Pris: 750kr/ 3 kg

Pavo Mobility
För att hästen skall kunna röra sig på ett naturligt och riktigt sätt är det viktigt att hästens leder fungerar. Brosk, ledvätska och ligament skapar tillsammans väl fungerande leder. Problem som inflammationer eller slitage är smärtsamma och leder bland annat till skador och stelhet. Huvudbeståndsdelen i Pavo Mobility är enzymatiskt, hydrolyserat kollagen (Colatech). Med 100 gram Pavo Mobilty ger du hela 12,5 gram rent kollagen till din häst. Tillsammans med glukosamin, kondroitin och hyaluronsyra stödjer du bildandet utav ledvätska och brosk. Pavo Mobility hjälper din häst att få mjuka leder. 
Pris: 1404kr/ 3 kg

Pavo NervControl
Känsliga hästar kan lätt se ”spöken” och bli stressade. Detta måste man ta särskild hänsyn till. Pavo NervControl hjälper din häst att återfå sitt inre lugn på ett naturligt sätt. Skillnaden märker du redan inom ett par dagar. Aktiva ingredienser som ex. magnesium och L-tryptophane påverkar serotoninet som i sin tur ökar överföringen av rätt signaler till hästens nervsystem. Det är därför spänningen i kroppen släpper snabbare och gör din häst lugnare och mer kontrollerbar.
Pris: 682kr/ 3kg

Pavo HealthBoost
Ibland kan din häst kännas matt och håglös exempelvis efter sjukdom, intensiv träning eller vid byte av päls. Vid dessa tillfällen är Pavo HealthBoost rätt tillskott för att stärka upp immunförsvarat och ge extra energi till hästen. Produkten stimulerar balansen i hästens tarmsystem och innehåller alla viktiga vitaminer, mineraler, spårämnen och rikligt med snabb och lättupptaglig energi för din häst. Pavo HealthBoost är speciellt lämplig för äldre hästar eller hästar som av olika anledningar har sämre hälsa.
Pris: 767kr/ 10kg

Pavo E´lyte
När din häst svettas förlorar den förutom vätska också en del viktiga kroppssalter som kalcium, natrium, fosfor och klorid. Vid brist på elektrolyter får din häst problem med att upprätthålla vätskebalansen vilket gör att hudens elasticitet och hästens prestationsförmåga försämras. Om du ger Pavo E´lyte direkt före och eller efter träningspasset hjälper du din häst att bygga upp en reserv av vätska och elektrolyter som ersätter den brist på elektrolyter som uppstår efter arbetet. Även mjölksyran neutraliseras snabbare och järnhalten i blodet återhämtar sig snabbare.
Pris: 567kr/ 3kg

Pavo MuscleCare
Intensiv eller oregelbunden träning påverkar musklerna, som då bildar mjölksyra och blir stela.
Pavo Muscle Care tar hand om musklerna genom att neutralisera slaggprodukter och bidrar till att hästen återfår sin muskelmjukhet snabbare.
Pris: 1071kr/ 3kg

Pavo Mobility
För att hästen skall kunna röra sig på ett naturligt och riktigt sätt är det viktigt att hästens leder fungerar. Brosk, ledvätska och ligament finns för att hästen skall kunna kontrollera sina rörelser. Förändringar i lederna som ex. inflammationer eller brosktillväxt på grund av överbelastning är ofta mycket smärtsamt och stör ett korrekt rörelsemönster hos hästen. Resultatet blir stelhet, ovilja att arbeta och ytterligare skador. Den unika kombinationen av Colatech® kollogen med glukosamin och chondriotin som finns i Pavo Mobility hjälper din hästs leder att förbli följsamma och fungera på ett korrekt sätt. 

Egenskaper

 • Stödjer produktionen av ledvätska
 • Ger näring till brosk och leder
 • Stödjer och stärker senor och ligament


Användning

 • Veteranhästar (hästar som är 16år och äldre)
 • Hästar med sen- och eller ledproblem
 • Sporthästar
 • Unghästar som precis har satts igång
 • Föl med benägenhet att få ledproblem.

Pris: 1280kr/ 3kg

Läs mer om Pavos alla olika fodertillskott på deras hemsida

Vidalin älskar sitt kraftfoder
Barigårds Ishestar är stolta att få representera Pavo hästfoder